Top banner

Kjøp av hund

Se vårt store utvalg av hunder

Les mer
Filtrer søket

Filtrer søket

 • Hunder
 • Katter
 • Fugler
 • Fisk
 • Krypdyr
 • Gnagere
 • Hester
 • Andre

Pris

Sted

 • Østlandet
 • Vestlandet
 • Sørlandet
 • Vestlandetet
 • Trøndelag
 • Nord-Norge
 • Jan Mayen
 • Svalbard

Vi fant resultater på dette søket.

Vil du bli varslet automatisk når nye annonser blir lagt til som samsvarer med søkekriteriene?
Opprett en kjæledyrseagent basert på søkekriteriene dine ved å klikke på knappen nedenfor.

Kjøp og salg av hunder og valper 

 

Kjøp av hund 

Dersom du vurderer å skaffe deg en liten valp eller hund har du kommet til riktig sted. Her på Dyreportal.com har vi samlet en hel rekke annonser med salgsklare valper og hunder, som enten gis bort eller som du kan adoptere. Blant våre blogginnlegg kan du finne informasjon om alle hunderasene, og du kan ved hjelp av denne informasjonen finne den rette hunderasen for deg. Bla deg gjennom vårt utvalg av hunder til salgs, og finn deg din nye firbente bestevenn. 

 

Hunder og valper til salgs 

Det er et gammelt ordtak som sier at hunden er menneskets beste venn, og de fleste hundeeiere kan nok understreke at dette stemmer. Hunder er trofaste, kjærlige, intelligente, hengivne og bidrar til at mennesket får en bedre helse, både fysisk og mentalt. Ved å skaffe seg en hund får du en venn for livet, som viser deg ubetinget kjærlighet gjennom tykt og tynt. Det er derfor svært viktig at du gjengjelder denne kjærligheten ved å vise omsorg, pleie den godt og gi den masse av oppmerksomhet. Det er et stort ansvar å skaffe seg en hund, og det er lurt å sette seg inn i hva som kreves av deg som eier. Man må tenke nøye over forpliktelsene som følger med å ha en hund i ditt liv, og du må finne ut om du er klar for å ta dette ansvaret på alvor. 

 

For at hunden skal bli din beste venn, er det ytterst nødvendig med en god start på vennskapet. Det er viktig at du har kunnskap nok til å kunne lære hunden disiplin slik at den har respekt for deg. Hvis ikke den har respekt for deg, vil hunden kunne få et atferdsproblem som kan være vanskelig å venne den fra. Det har også betydning at du har valgt den rette hunderasen for deg. Noen hunderaser er mer krevende enn andre, og noen krever mer aktivitet og trening. Du må derfor velge en rase som passer deg og ditt aktivitetsnivå. Hvis du er usikker på om du har valgt rett hund kan du få råd og veiledning hos dyrleger og veterinærer. Når du på forhånd sørger for å sikre deg nok kunnskap og viten vil du sikre at du og hunden får det beste livet sammen. 

 

Hunderaser 

På Dyreportal.com er det en oversikt over ulike hunderaser, med nyttig informasjon om hundens atferd, aktivitetsnivå, helse, pelspleie og mer. Du kan også finne informasjon om hva du bør tenke på før du kjøper en hund og hvilket utstyr du bør ha på plass før hunden er i hus. På hjemmesiden vår kan du også finne mange annonser med hunder til salgs. Alle som legger ut annonser på Dyreportal.com er verifisert, slik at du som kjøper kan føle deg trygg i handelen. Det er alltid lurt å besøke hundeoppdretter, slik at du selv kan se om hunden har hatt en god start på livet og hvilke forhold den har levd under. 

Det er en etisk grunnregel for alle som driver med avl og oppdrett av hund at valpen ikke skal leveres før de er 7-8 uker gamle. De første ukene i valpens liv er livsviktige for at den den skal få i seg viktige antistoffer og næring fra morens melk, som gjør at den utvikler et godt immunforsvar. En valp som skilles for tidlig fra sin mor kan føre til økt risiko for atferdsproblemet, og den kan få både fysiske og mentale problemer. 

 

Det er også viktig å være klar over at det er koster å ha hund. Den endelige prislappen for å ha hund er estimert til å være rundt 13.000 til 14.000 kroner om året, med dette varierer alt etter hva hunden krever av pleie, mat og annet. Det vil være utgifter til dyrlege, forsikringer, mat, leker og annet utstyr. Det er også sterkt anbefalt å forsikre hunden din, slik at du kan få økonomisk hjelp ved eventuell sykdom eller skade. Selv om det koster en del, vil du få mye glede ut av å ha en hund. Det vil være en god investering med tanke på din egen helse, glede og du vil alltid ha en venn ved din side.