Send svar
Oprettet av: Evelyn H. | 05.12.2023 19:43

Er det håp for våre to katter??

Vi har hatt en 3 år gammel kastrert hannkatt siden han var 3 mnd gammel. Han har for det meste gått greit sammen med kattene i nabolaget IG er en avslappet kar generelt sett.
For 4,5 uker siden fikk vi en 1 år gammel hunnkatt fra Dyrebeskyttelsen fra et hus med altfor mange katter.
Hun er veldig søt og rolig men har hatt det tøft i livet hittil (mangler f.eks en liten flik av øret).
Vi har hatt en forsiktig tilvenning der de to først kun luktet hverandre, ikke så hverandre osv. Når de så hverandre gjennom en glassdør virket de bare nysgjerrig på hverandre. Når vi førte de sammen hveste den nye frøken en del og var veldig defensiv. Den gamle katten var veldig forsiktig men nysgjerrig. Sånn gikk det en periode der de to holdt avstand men også kunne ligge og slappe av i nærheten av hverandre. Men nå har plutselig gutten vår blitt bøllete overfor henne og kan finne på å jage henne. Hun hveser og gir tydelig uttrykk at han skal holde seg unna. Mesteparten av dagen går det greit men plutselig jager han henne. Vi prøver å avlede han osv. Nå har hu lille selvfølgelig blitt veldig skeptisk, forsvinner inder sofaen straks hun ser han, holder seg for det meste til 2. etasjen av huset det hin har holdt til fra dag 1. Når de skal ha mat/snacks derimot står de rett ved siden av hverandre uten problemer. Så det går liksom.
Har dere noen tips? Vi er blitt glad i den lille men er redd at hun ikke har det så bra her selv om hun klarer å slappe av, sover i sofaen med han i nærheten når vi sitter her om kvelden. Kan dette gå seg til selv etter såpass lang tid? Det har vært litt opp og ned hele veien. Hvordan kan vi gi henne selvtillit og få han til å slutte å jage henne?

Evelyn H.

Logg inn for å sende et svar

Logg inn